Uncategorized

Zo maak je de juiste keuze voor een koffiezetapparaat

223views

Koffie is een echte lifesaver voor veel mensen. Koffie maakt je leven namelijk een stuk makkelijker. Op je werk, of thuis wanneer je op de kinderen moet letten. Een goed koffiezetapparaat hebben is daarom ook essentieel als je van je bak koffie wilt genieten. Helaas kan er kalkaanslag ontstaan in je koffiezetapparaat waardoor je koffie een muffe smaak krijgt en je koffiezetapparaat beschadigd kan raken. Gelukkig is het erg makkelijk om je koffiezetapparaat te ontkalken. Je kunt dit doen met Ontkalkingstabletten, maar ook met azijn. Wil je meer weten? Doorloop dan het stappenplan hieronder.

Stap 1

De eerste stap om je koffiezetapparaat te ontkalken is je koffiezetapparaat schoon maken. Dit doe je door als eerste de machine leeg te halen. De losse onderdelen kun je het beste schoon spoelen met warm water zodat de oude resten koffie losraken en verwijderd kunnen worden. Als je een koffiezetapparaat met filters hebt, dan moet je de koffiefilterhouder goed schoonmaken. Bij een espressomachine maak je de losse onderdelen schoon, waaronder de filterbakjes.

Stap 2

De makkelijkste manier om je koffiezetapparaat te ontkalken is door middel van azijn. Azijn laat de zuren in de kalkaanslag namelijk erg snel oplossen. Je kunt zelf een ontkalker op azijnbasis maken door een halve liter schoonmaakazijn te mengen met een halve liter water. Je kunt je koffiemachine ook ontkalken door twee lepels citroenzuur te mengen met een liter warm water, of door ontkalkingstabletten te gebruiken. Zorg er voor het ontkalken wel voor dat je de gebruiksaanwijzing van je koffiemachine doorleest, want als je een machine met aluminium onderdelen hebt kunnen deze onderdelen beschadigd worden door het azijn of het citroenzuur.

Stap 3

Het ontkalken zelf is een heel simpel proces. Je kunt je koffiemachine ontkalken door je koffiezetapparaat aan te zetten alsof je koffie zet. Het kalk wordt opgelost door het hete water waar het mee in aanraking komt. Als je na het ontkalken nog steeds kalk ziet, dan kun je er nog wat azijn op doen om de aanslag weg te poetsen. Zet de machine nog een keer aan met schoon water zodat je het azijn wegspoelt en je koffie niet naar azijn smaakt.

Leave a Response