mens&gezondheid

Zo maak je zelf roomijs met een chocolade topping!

chocolates-1737503_1280
152views

Wil je deze zomer jouw gasten verrassen met lekkere zelfgemaakte ijsjes? Het is simpel om te maken en je hebt er geen ijsmachine voor nodig! Met slechts drie ingrediënten als basis kun je variëren met verschillende smaken. Naast de verschillende ijssmaken kun je ook verschillende toppings toevoegen. Zo maak je een ijsje dat precies naar jouw smaak is! Ben je benieuwd hoe je dit ijs maakt? Lees dan verder! 

Het ijs 

Voor de bereiding van het ijs heb je maar drie ingrediënten nodig. Om te beginnen voeg je gecondenseerde melk, slagroom en vanillemerg toe in een kom. Dit klop je vervolgens tot een geheel. Als het de dikte van lobbig geklopte slagroom heeft ben je klaar. 

Vormpjes 

Als je het ijs af hebt is het tijd om het mengsel in een vormpje te gieten. Je kunt allerlei vormen gebruiken, maar kies altijd voor een siliconen mal. Met behulp van de siliconen mal kun je de ijsjes er makkelijk uit halen als ze klaar zijn. Voordat je het mengsel in het vormpje giet, leg je het ijsstokje in de siliconen vorm. Leg het vervolgens voor minimaal een nacht in de vriezer

De chocolade topping

Als de ijsjes klaar zijn is het tijd om een topping toe te voegen. Je kunt kiezen voor een witte chocolade topping met framboos, of voor pure chocolade met hazelnoten. Voor het mooiste resultaat kun je het beste kiezen voor Callebaut chocolade ijs coating callets. Door de lange werkbaarheid en de snelle stolling is deze chocolade perfect voor het coaten van ijs. Smelt de callets in een kom en doop vervolgens de ijsjes erin. Leg de ijsjes op een stuk bakpapier om ze te laten drogen en klaar ben je! 

Bestel de benodigdheden! 

Wil je deze ijsjes graag gaan maken? Neem dan een kijkje op de website van Baktotaal Bouwhuis en bestel de benodigdheden! 

12 Comments

  1. When taking pictures with a mobile phone or tablet computer, you need to turn on the GPS positioning service function of the device, otherwise the mobile phone cannot be positioned.

  2. Copper scrap export Copper scrap legal considerations Scrap metal disposal facility
    Copper cable salvage, Metal recycling and redistribution, Copper scrap recycling services

    Metal disposal, Scrap Copper composition analysis, Copper cable scrap shipping, Scrap metal market competition

Leave a Response