Vrouwen

Zoogcompressen: hoe te gebruiken?

719views

Kolven of borstvoeding geven zorgt ervoor dat ons lichaam meer melk produceert. Heel fijn dat ons lichaam natuurlijk zo naar ons luistert, maar hierdoor kan het helaas ook voorkomen dat je achteraf nog wat melk verliest. Dit kan niet alleen heel onaangenaam lijken, maar ook gewoon zorgen voor een onhygiënisch gevoel. Gelukkig bestaat hier tegenwoordig dé oplossing voor, en goddank spreken we ook allang niet meer van een taboe!

Ik heb gelekt! En nu?

Nadat je op wat voor manier dan ook druk in de weer bent geweest met je eigen melk, kan het zo zijn dat je op een later moment nog het en een ander verliest via de tepels. Je kleren worden er vies van en het kan zelfs een beetje stinken, dus zoogcompressen komen wel degelijk als geroepen. Ze lijken een beetje op uit de kluiten gewassen wattenschijfjes, die net een stukje meer omvang hebben dan de tepels zelf. Door vocht op te nemen, dus ook de melk die jij ongewenst verliest, blijven zowel jij als je kleren lekker schoon. 

Hoe gebruik je ze?

Het enige wat je verder nog nodig hebt om je zoogcompressen te gebruiken, is je beha. Je plaatst ze gemakkelijk over je tepels en je beha zorgt er vervolgens voor dat ze lekker blijven zitten waar ze horen. Het is meestal zo dat je de meeste melk direct na de borstvoeding of het kolven verliest, dus je kan ze daarom ook het beste op dat moment aanbrengen. Verwisselen doe je uiteraard wanneer ze vies zijn, maar ieders lichaam is natuurlijk anders.

Welke soorten zijn er?

Naast de reguliere zoogcompressen bestaat er nog de nachtelijke variant, welke nog meer vocht opneemt waardoor je de hele nacht schoon doorkomt. Als je van plan bent om op de lange termijn borstvoeding te blijven geven, is het waarschijnlijk vanuit economisch standpunt verstandiger om herbruikbare zoogcompressen aan te schaffen. Deze kun je wanneer ze vies zijn gemakkelijk wassen en daarna hergebruiken, zodat je achteraf ook nog eens met minder afval blijft zitten. Ze nemen helaas wel wat minder vloeistoffen op doordat ze iets minder dik zijn, maar daardoor zijn ze wel nóg minder zichtbaar onder je kleding. Welke soort je ook kiest, schoon blijf je sowieso. Kun je die outfit misschien zelfs nog een dagje recyclen!

Leave a Response